0721 609 010 office@electrieco.ro

În acest ghid, vă explicăm cum să deveniți electrician și să vedeți ce face un electrician și cât câștigă.

În acest ghid, vă explicăm cum să deveniți electrician și să vedeți ce face un electrician și cât câștigă. Printre profesiile care nu cunosc nicio criză se regăsește electricianul, o figură care există de mai mulți ani, a cărei prezență sau muncă joacă încă un rol fundamental într-o serie de domenii nelimitate. Intervenția acestui profesionist, de fapt, este întotdeauna necesară, variind de la sectoare precum construcția la alte sectoare precum industria. În practică, oriunde există sisteme electrice cu fir, acest expert pune experiența și abilitățile sale manuale în serviciul clientului. Se dovedește a fi cu adevărat imposibil să faci fără un electrician, nu faci acest lucru în instalarea și întreținerea sistemelor electrice nu este permis, deoarece, prin lege, acestea trebuie să fi fost făcute sau revizuite de profesioniști cu o certificare recunoscută. Pornim de la o premisă semnificativă, electricianul, precum și tâmplarul și multe alte figuri legate de construcții, este un meșter care poate lucra singur sau la o anumită companie. Spre deosebire de alte cifre, cu toate acestea, baza sa de cunoștințe este concentrată exclusiv pe subiecte precum inginerie de plante, inginerie electrică, diagrame de cablare și orice alt subiect referitor la acest sector. Nu rareori, electricianul este, de asemenea, un expert în mecanică și telefonie, un profesionist de acest tip, de fapt, ar putea fi angajat și în sectoare precum cablarea cablurilor telefonice sau în întreținerea echipamentelor precum transformatoare și motoare. Deși poate fi văzut ca un handyman, în realitate prioritățile sale sunt foarte precise, de fapt ale electricianul. Ceea ce se poate schimba și chiar multe, este locul său de angajare. Electricianul, de fapt, poate lucra în sectorul construcțiilor, instalând sistemele electrice ale caselor, dar și în industrie, având grijă de sistemele cu fir ale companiilor. În plus, el poate fi responsabil pentru instalarea și gestionarea sistemelor electrice ca angajat al marilor companii care se ocupă în mod special de acest lucru. Desigur, fiecare electrician este specializat într-un tip specific de instalație, distincția principală, în special, apare atunci când este vorba de gestionarea instalării sistemelor cu fir de înaltă tensiune sau de joasă tensiune. Nu numai că, acest profesionist nu se ocupă exclusiv de sisteme, dar, după cum am menționat deja, și de echipamente electrice.

Ce face electricianul

V-am explicat deja pe scurt sarcinile principale ale electricianului, el, de fapt, se ocupă în principal de instalarea sistemelor cu cabluri electrice și repararea și întreținerea acestora atunci când este necesar. Totuși, aceste sarcini includ o serie întreagă de operații și cunoștințe foarte vaste. De exemplu, electricianului i se poate cere să creeze un sistem nou de la zero, în acest caz trebuie să știe neapărat să administreze circuitele electrice și să citească o diagramă a sistemului, astfel încât să funcționeze fără probleme. Există, de asemenea, mai multe componente pe care un electrician ar trebui să le instaleze, pornind de la cablurile efective, până la unitățile de control și aparatele necesare funcționării unui sistem electric. În plus, De asemenea, trebuie să poată instala componente hardware precum senzori, generatoare, alternatoare, întrerupătoare și panouri electrice, în practică, tot ceea ce este necesar pentru a exploata sau activa un anumit sistem. În mod clar, el trebuie să se ocupe și de așezarea fizică a cablurilor, conexiunea corectă a acestora și conexiunea cu echipamentul electronic. Odată făcut acest lucru, responsabilitățile sale nu se termină. Între timp, un electrician profesionist este, de asemenea, un expert în siguranță, el efectuează toate testele rituale, pentru a se asigura că sistemul este sigur și că nu poate provoca daune. Apoi, în cazul în care apare o problemă, este de datoria dvs. să înțelegeți exact ce nu funcționează și să înlocuiți sau să reparați secțiunea de cablu sau partea defectă. Pentru a efectua testele de diagnostic, el folosește echipamente specifice și bineînțeles software special, ceea ce înseamnă că trebuie să știe să folosească computerul. Ulterior, faza birocratică a activității sale este preluată, el trebuie să țină înregistrări care să conțină toate informațiile privind reparațiile și verificările efectuate. Aceste registre vor include o mulțime de informații foarte tehnice, ca valori de tensiune și rezistență. Aceasta înseamnă că viața profesională de zi cu zi a electricianului este întotdeauna plină de surprize și evenimente neașteptate, el trebuie să fie întotdeauna un lucrător reactiv, gata să intervină imediat și să găsească o soluție la problemă.În cele din urmă, fiind responsabil de lucrări de construcție, cum ar fi așezarea cablurilor, el trebuie să lucreze cot la cot cu responsabilul șantierului pentru a coordona activitățile în conformitate cu dorințele clientului.

Cum sa devii electrician

Cea a electricianului este una dintre puținele profesii pentru care nu este necesară o diplomă, acest lucru nu înseamnă totuși că poate fi confruntat peste noapte, pentru că este nevoie de cel puțin cinci ani de pregătire pentru a putea obține ulterior necesarul certificare. Să începem precizând că, în general, electricienii încep la vârsta de optsprezece ani, făcând acel stagiu care acum aparține foarte puține meserii. În rezumat, ucenicul electrician începe de la o vârstă foarte fragedă, sprijinind un profesionist expert și învățând rudimentele meseriei de la el, cu toate acestea, este necesară o diplomă de liceu, eventual într-o adresă potrivită pentru această profesie. Totuși, acesta este doar primul pas, un pas care necesită, în general, în jur de 144 de ore de pregătire teoretică și 2. Următorul pas este certificarea, sau certificările, pentru a le obține, electricianul aspirant trebuie să se înscrie la cursuri de pregătire recunoscute, care, așa cum se întâmplă cu cursurile de licență, va avea sarcina de a-l instrui la anumite materii. Cum ar fi de exemplu inginerie electrică, circuite, mecanică și funcționarea motoarelor și sistemelor electrice. Cursurile au o durată medie de aproximativ 2 ani, după care se poate obține un certificat tehnic. În plus, un electrician are, de asemenea, datoria de a se înscrie la cursurile privind siguranța la locul de muncă cu privire la codul electric. În sfârșit, există alte niveluri de specializare, cum ar fi cursuri de instruire pe suduri sau sisteme de siguranță.

Cat castiga un electrician

Electricienii câștigă foarte bine, din cauza unui motiv foarte simplu, sunt indispensabili pentru instalarea sistemelor în conformitate cu legea și au calificări care necesită mult studiu și foarte multe practici. Mai exact, să vedem cât este de remunerația medie a unui electrician în Romania. Se ridică la aproximativ 12.000 de euro pe an, sau mai mult decât dublul salariilor medii. Remunerația de bază, care pornește de la aproximativ 15.000 sau 17.000 de euro, este la fel de atractivă și, prin urmare, permite chiar și celor fără experiență să câștige bine de la primul loc de muncă. Există, de asemenea, profesioniști cu mare experiență, care ajung la un salariu de maximum 20.000 de euro(anual), dar acestea sunt cazuri foarte rare. Desigur, depinde și de orașul în care lucrați, de exemplu, la Bucuresti media este mai mare și corespunde la aproximativ 14.000 de euro salariu(anual). Cu toate acestea, trebuie specificat un lucru: pentru ucenici, remunerația depășește cu greu 10.000 de euro(anual). Se dovedește a fi o întrebare foarte ușor de înțeles, nefiind încă calificat, pentru moment ceea ce contează este crearea unei baze de experiențe pentru a face o carieră.

Call Now